Miksi pääomaosakkeet saattavat olla erinomainen sijoitus vuonna 2022

Viime vuosina kiinnostus ”vaihtoehtoisiin sijoituksiin” on kasvanut räjähdysmäisesti. Maailmassa, jossa on osakemarkkinoiden epävakautta ja joukkolainojen hinnat laskevat, monet sijoittajat – erityisesti institutionaaliset ja varakkaat sijoittajat – ovat pyrkineet hajauttamaan salkkujaan uusilla omaisuuserillä. Vaihtoehtoiset omaisuuserät, joilla on alhainen korrelaatio perinteisiin omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin, ovat tuottaneet ratkaisun. Näiden omaisuuserien avulla sijoittajat voivat luoda tasapainotetumpia salkkuja, mutta ne ovat myös antaneet heille mahdollisuuden hankkia uusia tuottojen lähteitä.

Vaihtoehtojen kasvavasta kiinnostuksesta hyötyvien yritysryhmien joukossa ovat pääomasijoitusyhtiöt (PE). Pääomasijoittaminen, joka on vaihtoehtoisten sijoitusmarkkinoiden osajoukko, tarkoittaa omistusosuutta yrityksissä, jotka eivät ole julkisesti noteerattuja tai kaupankäynnin kohteena. Tällä alueella toimivat yritykset keräävät rahaa sijoittajilta ja sijoittavat tämän pääoman yrityksiin, joilla uskotaan olevan merkittävää kasvupotentiaalia. Sitten he nostavat nostavat voitto-osuuksiaan heidän sijoitustensa menestyessä. Kyseessä on tuottoisa liiketoimintamalli, joka voi tuottaa osakkeenomistajille suurta tuottoa pitkällä aikavälillä.

Tässä tarkastelemme lähemmin pääomasijoitusmaailman toimintaa ja pohdimme, miksi saattaisi olla hyvä aika harkita pääomaosakkeita salkkuusi.

Tutustu TBanquen pääomasijoittamisen Smart Portfolioon täällä

Kopiointikauppa ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoituksesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Miten pääomasijoittaminen toimii?

Pääomasijoitusmaailma (PE) koostuu pohjimmiltaan rahastoista ja sijoittajista, jotka sijoittavat yksityisiin yrityksiin saadakseen parempaa tuottoa kuin mitä he voivat saada julkisilta markkinoilta.

Toimialan ytimessä ovat pääomasijoitusyhtiöt, kuten Blackstone, KKR, The Carlyle Group, ja Apollo Global Management. Nämä sijoituspalveluyritykset keräävät rahaa useilta sijoittajilta, mukaan lukien institutionaalisilta sijoittajilta (eläkerahastot, valtion sijoitusrahastot, vakuutusyhtiöt, rahastot jne.) sekä varakkailta henkilöiltä, ja yhdistävät tämän pääoman perustaakseen pääomarahastoja. Nämä rahastot tekevät sitten sijoituksia yrityksiin, joissa on merkittävää potentiaalia.

Pääsääntöisesti, pääomasijoitusyritykset käyttävät kerättyä pääomaa sijoittaakseen uusiin ja yksityisiin yrityksiin sellaisilla toimialoilla kuin teknologia, terveydenhuolto ja bioteknologia. Pääomaa voidaan käyttää uuden teknologian rahoittamiseen, yritysostoihin, käyttöpääoman laajentamiseen tai taseiden vahvistamiseen.

Joskus pääomasijoitusyritykset kuitenkin käyttävät keräämäänsä pääomaa hankkiakseen määräysvallan julkisissa yrityksissä, jotta ne voivat tehdä niistä yksityisiä ”yritysostoksi” kutsutulla prosessilla. Tavoitteena on kehittää yrityksiä – pois julkisten markkinoiden sijoittajien valvonnasta – ja myydä ne myöhemmin korkeammalla hinnalla. Tätä lähestymistapaa voidaan käyttää, jos yrityksen arvostus on alhaisempi kuin sen taseessa kirjatut kassavarat.

Usein pääomasijoitusyritykset pyrkivät tuomaan lisäarvoa sijoittamiinsa yrityksiin. Ne voivat esimerkiksi omaksua paikkoja hallituksessa, tuoda mukanaan uuden johtoryhmän, leikata aggressiivisesti kustannuksia tai irrottaa liiketoiminnan osa-alueita, jotka eivät menesty. Nämä toimenpiteet voivat auttaa maksimoimaan yritysten arvon.

Palkkiot voivat olla merkittäviä. Tyypillisesti PE-yritykset ansaitsevat rahaa sekä hallinnointipalkkioiden että tulospalkkioiden kautta. Siten he voivat periä esimerkiksi 2 % hallinnointipalkkion vuosittain hallinnoiduista varoista ja sen jälkeen 20 % liiketoimintojen myynnistä saadusta voitosta. Mitä korkeamman sijoitetun pääoman tuoton rahastot tienaavat, sitä suuremmat ovat yritysten tuottopalkkiot.

Pääomasijoitussopimukset todellisessa maailmassa

On syytä huomauttaa, että pääomasijoitusrahoitus on auttanut monia tunnettuja yrityksiä saavuttamaan nykyisen asemansa. Joitakin esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat hyötyneet pääomasijoittamisesta viime vuosina, ovat:

  • Airbnb: Kun Airbnb joutui lykkäämään vuoden 2020 listautumissuunnitelmaansa koronaviruspandemian vuoksi, yhtiö keräsi yli miljardi dollaria PE-yhtiöiltä Silver Lake ja Sixth Street Partners. Airbnb ilmoitti tuolloin, että varat käytettäisiin pitkän aikavälin investointeihin. Kun Airbnb vihdoin saapui markkinoille vuonna 2021, sen osakekurssi nousi räjähdysmäisesti, joten nämä yritykset ansaitsivat todennäköisesti korkean sijoitetun pääoman tuoton.
  • Hilton Worldwide Holdings: Vuonna 2007 Blackstone-konserni vei Hilton Worldwiden (silloin Hilton Hotels Corporationin) yksityiseksi 26 miljardin dollarin arvoisessa yrityskaupassa (LBO). Tulevina vuosina Blackstone järjesti Hiltonin johdon, velkarakenteen sekä toimintaprosessit uudelleen ja teki siitä paljon voitollisemman organisaation. Sitten he listasivat yrityksen uudelleen listautumisannin kautta. Kaiken kaikkiaan Blackstone teki noin 14 miljardia dollaria voittoa LBO:sta.
  • Lululemon: Vuonna 2014 Advent International osti puolet Lululemonin perustajan Chip Wilsonin osuudesta urheiluyrityksestä 845 miljoonalla dollarilla. Adventin toimitusjohtaja David Mussafer ja toimitusjohtaja Steven Collins liittyivät sitten hallitukseen pyrkiessään parantamaan yrityksen suorituskykyä. He saavuttivat tavoitteensa ja se kannatti. Kyseisen kaupan jälkeen Lululemonin osakkeen hinta on noussut noin 40 dollarista 280 dollariin.

Pääomaosakkeiden salkkuun lisäämisen edut

Sijoittajille löytyy monia mahdollisia etuja pääomaosakkeiden sisällyttämisestä salkkuun. Jotkut tärkeimmistä eduista ovat mm:

  • Siirtyminen pääomasijoitusmarkkinoille. Suora pääomasijoittaminen ei ole helposti tavallisen sijoittajan saatavilla. Tämä johtuu siitä, että useimmat PE-yritykset palvelevat tyypillisesti vain sijoittajia, jotka ovat valmiita sijoittamaan satoja tuhansia tai jopa miljoonia dollareita. Kuitenkin sijoittamalla näiden yritysten osakkeisiin sijoittajat voivat siirtyä markkinoille. Omistamalla näiden sijoitusyhtiöiden osakkeita sijoittajat voivat hyötyä heidän asiantuntemuksestaan ​​ja korkeasta kannattavuudesta ​​ilman, että heidän tarvitsee kerätä yhtä paljon pääomaa kuin sijoittaessaan varsinaisiin pääomarahastoihin.
  • Mahdollisuus korkeaan pitkän aikavälin tuottoon. Pääomasijoitusmarkkinat kasvavat tällä hetkellä nopeaa tahtia vaihtoehtoisten sijoitusten suuren kysynnän vuoksi, ja tämä heijastuu monilla toimialoilla yritysten osakehintoihin. Esimerkiksi Blackstonen ja KKR:n osakekurssit ovat nousseet noin 170 % ja KKR 150 % viimeisen viiden vuoden aikana. Monet PE-yritykset maksavat myös säännöllisesti osinkoja.

Vain havainnollistamistarkoituksiin. Aiempi tuotto ei ole osoitus tulevista tuloksista.

  • Kyky tukea nopeasti kasvavia yrityksiä ja yrittäjiä. PE-markkinat antavat sijoittajille mahdollisuuden saada näkyvyyttä pienille, nouseville yrityksille, jotka ovat hieman tuntemattomampia, sekä visionäärisille johtajille. Esimerkkinä tästä on Fortniten luoja Epic Games, joka on saanut huomattavaa PE-rahoitusta vuosien varrella. Vuonna 2018 sen arvo oli alle 5 miljardia dollaria. Nykyään sen arvo on kuitenkin yli 30 miljardia dollaria.
  • Altistuminen suurille teknologian trendeille. Viime vuosina monet pääomasijoitusyritykset ovat investoineet teknologioihin, joiden käyttöä pandemia on nopeuttanut. Esimerkkejä tällaisista teknologioista ovat pilvipalvelut, yritysohjelmistot, ja kyberturvallisuus. Esimerkiksi aiemmin tänä vuonna KKR ja Global Investment Partners ostivat datakeskusoperaattorin CyrusOnen 15 miljardilla dollarilla.
  • Hajauttaminen. Kun sijoittajat etsivät osakkeita rahoitussektorilta, he ostavat usein pankin osakkeita. Sijoittaminen pääomasijoitusyrityksiin voi tarjota vaihtoehtoisen tavan toimia rahoitusalalla.

Miksi nyt saattaisi olla hyvä aika harkita pääomasijoitusosakkeita

Tarkastellessa, mitä pääomamarkkinoilla nykyisin tapahtuu, saattaa olla hyvä aika harkita pääomasijoitusosakkeita. Tällä hetkellä maailman rahoitusmarkkinoilla on meneillään suuri arvostuksen nollaus. Tämän seurauksena sekä julkisten että yksityisten yritysten arvostus – erityisesti teknologia-alueella – on laskenut merkittävästi. Tämä arvon nollaus luo todennäköisesti houkuttelevia mahdollisuuksia PE-yrityksille niiden voidessa sijoittaa innovatiivisiin yrityksiin paljon alhaisemmalla arvolla. Halvalla ostamisen tulisi viime kädessä kasvattaa heidän tuottojaan pitkällä aikavälillä, joka puolestaan ​​​​lisää osakkeenomistajien tuottoja.

TBanque on luonut Private-Equity Smart Portfolion auttaakseen sijoittajia altistumaan pääomasijoitusosakkeille. Tämä on täysin allokoitu sijoitussalkku, joka on keskittynyt erityisesti julkisesti noteerattuihin pääomasijoitusyhtiöihin. Tämä pitkäkestoisille sijoittajille suunniteltu Smart Portfolio tarjoaa pääsyn pääomasijoitusmaailmaan yhdellä napsautuksella ja altistaa joillekin alan johtaville nimille, kuten Blackstonelle, Apollo Global Managementille, KKR:lle ja Carlylelle.

Tutustu Private Equity Smart Portfolioon täällä.

Kopiointikauppa ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoituksesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.