Inflația ridicată, creșterea ratelor dobânzilor, creșterea prețurilor din sectorul de energie și războiul dintre Rusia și Ucraina sunt câteva dintre evenimentele care își pun amprenta – direct sau indirect – pe fiecare acțiune de pe piața actuală.

Incertitudinea este la cote ridicate, investițiile sunt mai complicate și de aceea considerăm că selecția activă a acțiunilor este mult mai importantă.

Vor continua acțiunile să crească?

Bursa este în continuă evoluție, iar cei care doresc să investească trebuie să acorde o atenție deosebită urcușurilor și coborâșurilor sale frecvente. Nimeni nu poate să spună cu exactitate cum va evolua piața de valori și care acțiuni vor oferi cele mai bune randamente. Având în vedere că traversăm, din nou, o perioadă marcată de evenimente neprevăzute, putem spune că acestea sunt momentele în care selecția activă, bazată pe elemente fundamentale, și construirea atentă a portofoliului pot avea un impact profund în urmărirea obiectivelor financiare pe termen lung.

Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat, încă o dată, că până și în perioadele de criză există acțiuni care pot înregistra performanțe extraordinare. Aceasta înseamnă că există o mulțime de oportunități pentru investitorii activi.

5 acțiuni de top care ar trebui avute în vedere în T3 2022

În acest ghid, vom evidenția cinci acțiuni de top pe care investitorii ar trebui să le ia în considerare pentru trimestrul al treilea din 2022.

Cele cinci acțiuni sunt:

Amazon (AMZN)

Barclays (BCS)

Oshkosh Corp (OSK)

Charles Schwab Corp (SCHW)

Visa (V)

Amazon (AMZN)

RO Top Stocks AMZN

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indicator asupra rezultatelor viitoare.

  • Amazon este cea mai mare companie de comerț electronic din lume și este, de asemenea, cel mai mare furnizor de cloud computing din lume. Aceasta oferă totodată servicii de calcul, analiză, învățare automată, precum și publicitate, publicare și conținut digital. În plus, portofoliul companiei include Amazon Prime, un program pe bază de abonament, care oferă livrare gratuită pentru o varietate de articole, acces la streaming de filme, episoade TV și alte servicii.
  • Compania a raportat rezultate mixte pentru primul trimestru din anul fiscal 2022. Amazon a înregistrat o pierdere de 7,6 miliarde de dolari din investiția sa în Rivian, după ce acțiunile companiei de vehicule electrice și-au pierdut mai mult de jumătate din valoare pe parcursul ultimului trimestru raportat. Aceasta a dus la o pierdere totală netă de 3,8 miliarde de dolari. Câștigul pe acțiune (EPS) a fost de -7,56 USD, cu mult sub previziunile analiștilor. Veniturile de 18,3 miliarde de dolari generate de Amazon Web Services (AWS), afacerea de cloud computing a companiei, au marcat o creștere de 37% față de perioada similară din 2021, depășind previziunile analiștilor.
  • Vânzările nete ale companiei au ajuns până la 116,4 miliarde USD în primul trimestru, înregistrând o creștere de 7% față de valoarea de 108,5 miliarde USD raportată în T1 din 2021. Excluzând impactul nefavorabil de 1,8 miliarde USD, generat de modificările de la un an la altul ale cursurilor de schimb înregistrate pe parcursul trimestrului, vânzările nete au crescut cu 9% în comparație cu primul trimestru din 2021. Compania a declarat că se așteaptă ca în T2 2022 acestea să se situeze între 116 miliarde USD și 121 de miliarde USD, ceea ce ar reprezenta o creștere între 3% și, respectiv, 7% față de trimestrul al doilea din 2021.
  • Și Amazon s-a confruntat cu suita de provocări economice care s-au manifestat pe plan mondial, printre care creșterea inflației, costurile mai mari ale combustibilului și forței de muncă, crizele lanțului global de aprovizionare, pandemia în curs și nu în ultimul rând, efectele invaziei Rusiei în Ucraina. Pentru a compensa unele dintre costurile generate de aceste evenimente, la începutul lunii aprilie, Amazon a introdus o suprataxă de 5% pentru unii dintre vânzătorii săi din SUA, aceasta fiind prima taxă de acest fel din istoria sa. Iar în ultimul trimestru din 2021, Amazon a majorat prețul abonamentului său US Prime pentru prima dată în patru ani, de la 119 USD la 139 USD.
  • Operațiunile companiei acoperă o gamă variată de domenii. Având în vedere numărul de domenii diferite în care compania operează, se poate spune că a deține acțiuni Amazon seamănă cu deținerea unui fond de acțiuni. Deși segmentul de comerț electronic al Amazon generează cea mai mare parte a bazei sale de venituri, sectorul său de cloud evoluează extrem de rapid. Profiturile Amazon Web Services nu doar că au compensat pierderile suferite pe termen scurt, ci au permis Amazon să reinvestească în afacere. Compania nu pierde timpul și se extinde în permanență. Aceasta a pus ochii pe industria divertismentului, anunțând în 2021 că va achiziționa MGM.
  • Următoarea raportare de venituri: rezultatele trimestrului 2, 27 iulie – 1 august 2022 (Sursa: Yahoo Finance).
  • Rentabilitatea prețului acțiunilor pe 5 ani: 169,61% (la data de 4 mai 2022).

Cumpără Acum Cu 0% Comision

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Barclays (BCS)

RO Top Stocks BCS

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indicator asupra rezultatelor viitoare.

  • Barclays este o companie care, prin filialele sale, furnizează la nivel internațional diverse produse și servicii financiare, pentru persoane fizice și juridice. Compania, care a fost fondată în anul 1690, operează prin diviziile Barclays UK și Barclays International.
  • Venitul net operațional raportat de companie pentru T1 din 2022 a fost de 6,36 miliarde de lire sterline (8,53 miliarde de dolari), în creștere cu 8,7% față de trimestrul similar al anului anterior.
  • Creșterea venitului net din dobânzi și comisioane, taxe și alte venituri nete acompensat parțial creșterea cheltuielilor de depreciere a creditelor. În trimestrul raportat, Barclays a înregistrat cheltuieli de depreciere a creditelor de 141 de milioane de lire sterline (189,1 milioane de dolari), în creștere semnificativă față de trimestrul similar din anul precedent.
  • În ceea ce privește activele totale ale companiei, la 31 martie 2022, acestea erau de 1.496,1 miliarde de lire sterline (1.964,8 miliarde de dolari), în creștere cu 8,1% față de sfârșitul trimestrului anterior.
  • Următoarea raportare de venituri: rezultatele trimestrului 2, 27 iulie 2022 (Sursa: Tipranks).
  • Rentabilitatea prețului acțiunilor pe 5 ani: -26,07% (la data de 4 mai 2022).

Cumpără Acum Cu 0% Comision

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Oshkosh Corp (OSK)

RO Top Stocks OSK

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indicator asupra rezultatelor viitoare.

  • Oshkosh Corp este o companie cu sediul în Oshkosh, Wisconsin, care proiectează, produce și comercializează echipamente de acces, vehicule speciale și caroserii de vehicule. Aceasta deservește piețele de echipamente de acces, apărare, incendiu și urgență, transport de deșeuri, plasarea betonului, precum și pe cele de servicii aeroportuare din întreaga lume.
  • Vânzările consolidate din primul trimestru al anului fiscal 2022 au crescut cu 3,0%, până la 1,95 miliarde USD. Volumul vânzărilor a fost relativ constant, creșterea livrărilor de echipamente de acces în America de Nord compensând volumele mai mici de vânzări înregistrate de segmentele de Apărare, Incendiu și Urgență și Comercial.
  • Pe parcursul primului trimestru al anului 2022, compania a primit prima comandă pentru noul său vehicul de livrare NGDV, de la Serviciul Poștal din SUA, care va schimba flota USPS de vehicule de livrare cu NGDV-urile companiei. Comanda de 3 miliarde de dolari pentru 50.000 de vehicule include și o cerere pentru mai mult de 10.000 de vehicule electrice cu baterie. Compania estimează că livrarea vehiculelor va avea loc în a doua jumătate a anului 2023.
  • De asemenea, în T1 2022, Oshkosh Corp a anunțat achiziția CartSeeker, o tehnologie autonomă care utilizează sisteme de recunoaștere bazate pe inteligență artificială pentru a îmbunătăți serviciile de colectare a deșeurilor. Compania are în plan să prezinte această tehnologie inovatoare la expoziția Waste Expo, care va avea loc în Las Vegas, în luna mai.
  • Următoarea raportare de venituri: rezultatele trimestrului 2, 28 iulie 2022 (Sursa: Yahoo Finance).
  • Rentabilitatea prețului acțiunilor pe 5 ani: 44,83% (la data de 4 mai 2022).

Cumpără Acum Cu 0% Comision

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Charles Schwab Corp (SCHW)

RO Top Stocks SCHW

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indicator asupra rezultatelor viitoare.

  • Charles Schwab Corp este o societate holding de economii și împrumuturi. Prin filialele sale, aceasta derulează operațiuni de gestionare a averii, brokeraj de valori mobiliare, servicii bancare, custodie, gestionarea activelor și servicii de consultanță financiară. Compania își oferă serviciile persoanelor fizice și clienților instituționali prin două segmente: Servicii pentru investitori și Servicii de consiliere.
  • În primul trimestru din 2022, Charles Schwab Corp a raportat venituri din dobânzi de aproximativ 2,32 miliarde de dolari, în creștere cu peste 300 de milioane de dolari de la valoarea de 2,01 miliarde de dolari raportată în primul trimestru din 2021.
  • Schwab a încheiat luna martie cu 33,6 milioane de conturi de brokeraj active și un total al activelor clienților de 7.862,1 miliarde de dolari, înregistrând creșteri de 5% și, respectiv, 11% față de primul trimestru din 2021.
  • Schwab Advisor Services a comunicat în aprilie că dezvoltă o nouă aplicație de integrarecu Salesforce Financial Services Cloud. Aceasta va înlocui aplicația existentă și se preconizează că va fi lansată în al doilea trimestru din 2022. Noua integrare le va permite consilierilor independenți să acceseze datele Schwab și să efectueze fluxuri de lucru direct din Salesforce (inițiere deschidere cont și schimbare adresă, vizualizare și încorporare date în timp real etc.)
  • Următoarea raportare de venituri: rezultatele trimestrului 2, 14 iulie – 18 iulie 2022 (Sursa: Yahoo Finance).
  • Rentabilitatea prețului acțiunilor pe 5 ani: 77,82% (la data de 4 mai 2022).

Cumpără Acum Cu 0% Comision

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Visa (V)

RO Top Stocks V

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indicator asupra rezultatelor viitoare.

  • Visa operează ca o companie de tehnologie de plăți la nivel mondial. Compania facilitează plățile digitale în rândul consumatorilor, comercianților, instituțiilor financiare, întreprinderilor, partenerilor strategici și entităților guvernamentale. Aceasta operează VisaNet, o rețea de procesare a tranzacțiilor care permite autorizarea, compensarea și decontarea tranzacțiilor de plată. În plus, compania oferă carduri, platforme și servicii cu valoare adăugată. Visa Inc. a fost fondată în 1958, are sediul în San Francisco, California, și își oferă serviciile sub mărcile Visa, Visa Electron, Interlink, VPAY și PLUS.
  • Veniturile nete ale companiei în al doilea trimestru fiscal au fost de 7,2 miliarde USD, înregistrând o creștere de 25%. Venitul net GAAP a fost de 3,6 miliarde USD, sau 1,70 USD pe acțiune, crescând cu 21%, respectiv 23% față de rezultatele anului precedent.
  • Volumul plăților pentru cele trei luni încheiate la 31 martie 2022 a crescut cu 17% față de anul anterior. Totalul tranzacțiilor procesate de Visa, în cele trei luni încheiate la 31 martie 2022, a fost de 44,8 miliarde, marcând o creștere de 19% față de anul precedent.
  • La 10 martie 2022, Visa a achiziționat Tink – o platformă bancară deschisă care permite instituțiilor financiare, fintech-urilor și comercianților să construiască produse și servicii financiare și să transfere bani. Printr-un singur API, Tink le permite clienților săi să transfere bani, să acceseze date financiare agregate și să utilizeze servicii financiare inteligente, cum ar fi informațiile despre risc și verificarea contului. Tink este integrat cu peste 3.400 de bănci și instituții financiare, ajungând la milioane de clienți în cadrul băncilor din toată Europa.
  • În ultimele trei luni încheiate la 31 martie 2022, Visa a răscumpărat 13,8 milioane de acțiuni ordinare de clasa A la un preț mediu de 210,19 USD per acțiune, însumând 2,9 miliarde USD. Per total, în cele șase luni încheiate la 31 martie 2022, Visa a răscumpărat 33,3 milioane de acțiuni ordinare de clasa A, la un preț mediu de 210,11 USD per acțiune, contra unei sume totale de 7 miliarde USD.
  • Următoarea raportare de venituri: rezultatele trimestrului 3, 25 iulie – 29 iulie 2022 (Sursa: Yahoo Finance)
  • Rentabilitatea prețului acțiunilor pe 1 an: 132,95% (la data de 4 mai 2022).

Cumpără Acum Cu 0% Comision

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Chiar dacă primele luni din 2022 au fost marcate de agitație și incertitudine, atunci când caută cele mai bune acțiuni de cumpărat, investitorii ar trebui să ia în considerare performanța pe termen lung, nu volatilitatea pe termen scurt.


TBanque este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare cu CFD-uri.

CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 68% dintre conturile investitorilor, persoane fizice, pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Ar trebui să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți asuma un risc ridicat de a-ți pierde banii.

Graficele sunt de pe platforma TBanque din data de 11/05/2022. Toate tranzacțiile implică riscuri. Supune riscului doar capitalul pe care îți permiți să îl pierzi.

Acest articol a fost creat în scop de marketing și, ca atare, nu conține și nu trebuie considerat drept sfat de investiții, recomandare personală sau o ofertă, solicitare de cumpărare sau vânzare de instrumente financiare. Acest articol nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru a promova cercetarea independentă. În producerea acestui material, TBanque nu și-a asumat niciun obiectiv special de investiții sau situație financiară. Orice referire la performanța anterioară a unui instrument financiar, a unui indice financiar sau a unui pachet de investiții nu este și nu ar trebui să fie considerată un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. TBanque nu face nicio declarație și nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea sau caracterul complet al conținutului acestui articol, care a fost pregătit utilizând informații publice. Această informație nu trebuie reprodusă fără acordul TBanque.

Comisionul zero este disponibil numai pentru clienții TBanque Europe Ltd. și TBanque UK Ltd. și nu se aplică tranzacțiilor short sau cu efect de levier. Comision zero înseamnă că nu a fost percepută nicio taxă de broker la deschiderea sau închiderea poziției. Se aplică alte taxe. Pentru informații suplimentare cu privire la taxe, accesează https://www.etoro.com/ro/trading/fees/. Capitalul tău este supus riscului.

Pentru clienții care au conturi care se supun reglementărilor australiene (exclusiv): tranzacționarea de acțiuni cu 0% comision este disponibilă numai pe anumite burse de valori, iar dobânzile sunt emise sub ARSN 637 489 466, care este operat de Gleneagle Asset Management Limited ABN 29 103 162 278 AFSL 226199 și promovat de TBanque AUS Capital Limited AFSL 491139. Capitalul tău este supus riscului. Consultă documentele noastre FSG și PDS înainte de a tranzacționa.